Allotrianpuiston ja Eläinlääkärinpuiston peruskorjaus

lähettänyt Sami Nikander 29.10.2010 klo 15.06   [ 18.9.2011 klo 7.31 päivitetty ]

Hermannin Allotrianpuisto ja Eläinlääkärinpuisto peruskorjataan
Suunnitelmaluonnokset esillä 25.10.–5.11.2010

Hermannissa sijaitseviin puistonaapuruksiin, Allotrianpuistoon ja Eläinlääkärinpuistoon on suunnitteilla peruskorjaus. Molemmissa puistoissa on tavoitteena säilyttää vanhaa, puistomaista ilmettä. Alueita kehitetään asukkaiden oleskelupuistoina.

Allotrianpuiston läpikulkuyhteyksiä parannetaan ja kaikki käytävät kunnostetaan. Osalle puistokäytävistä tulee uudet pylväsvalaisimet, osa saa valaistuksensa Hämeentien katuvalaisimista. Maastoa muotoillaan luontevammin kumpuilevaksi paikoin. Puiston itäreuna kunnostetaan uusien asuinkerrostalojen valmistuttua.

Puistoihin tulee lisää istuimia sekä roskien syväkeräysastiat.

Eläinlääkärinpuiston pohjoisosassa on luonnonkivinen muuri, jonka viereiselle nurmialueelle istutetaan koristepuita ja pensaita. Eteläosaan istutetaan lehmuskujanne rajaamaan nurmialuetta kevyenliikenteen väylästä.

Puistoissa on tehty puiden kuntokartoitus, jonka perusteella huonokuntoisin osa puustosta uusitaan. Maisemallisesti tärkeät puukujanteet säilytetään.

Puistosuunnitelmien luonnoksiin voi tutustua 25.10.–5.11.2010 rakennusviraston asiakaspalvelussa, Pohjoinen Makasiinikatu 9, sekä rakennusviraston verkkosivuilla http://www.hkr.hel.fi/suunnitelmat/

Mahdollinen palaute suunnitelmaluonnoksista on annettava projektipäällikölle 5.11.2010 mennessä.

Lisätiedot:
projektipäällikkö Veli-Matti Sivonen, katu- ja puisto-osasto, puh. (09) 310 38637
sähköposti: etunimi.sukunimi@hel.fi

Comments