Ajankohtaista

Taloyhtiön ajankohtaiset ilmoitukset. Vanhat ilmoitukset löytyvät omasta arkistostaan.

Puheenjohtajalta 2 -18

lähettänyt Aino Maria Kolehmainen 28.5.2018 klo 6.55

Pihan leikkivälineet on tarkistettu ja todettu turvallisiksi. Pehmeä massa on vähän kovettunut, mutta sen kimmoisuuden voi palauttaa jyrsimällä/rouhimalla. Isännöitsijä on tilannut työn.

Haluaisimme hankkia lelulaatikoksi liukuovisen version, joka toimisi samalla leikkipaikkana. Sellaista ei ole löytynyt. Onko vinkkiä sellaisesta tai jostain muusta sopivasta? Laita viesti talohallitus.pallas@gmail.com

Puheenjohtajalta 1 – 18

lähettänyt Aino Maria Kolehmainen 26.4.2018 klo 7.54

Uuden talohallituksen kokoonpano

Anttila Minna, Blomster Lena, Boshkov Maija, Elfving Raimo, Husgafvel Pekka, Juntunen Simo pj., Kolehmainen Aino, Westerlund Antti. Yhteystiedot ovat rappukäytävien ilmoitustauluilla.

Kevät etenee. Pihan lumikasa näyttää todella rumalta, mutta onneksi hupenee nopeasti. Pekka hoitaa taas altaan kuntoon vapuksi.

Vaikka huoltoyhtiö pitääkin pihan melko siistinä, pidämme kuitenkin pihatalkoot lauantaina 5.5. klo 12 alkaen. Haravointi ja roskien kerääminen lienevät tärkeimpiä hommia. Talon grilli tuodaan pihalle ja baarissa on tarjolla ruokaa ja juomaa.

Jätehuoneisiin on taas kertynyt sinne kuulumatonta roskaa tai roskia on jätetty säiliöiden viereen. Tiedostattehan, että kaikesta "ylimääräisestä" laskutetaan. Aikaisemmin on sovittu, että jätehuoneeseen saa jättää käyttökelpoista tavaraa muutamaksi päiväksi. Laita mielellään lappu "saa ottaa", niin muut tietävät, että ei ole kyse ihan roskasta. Jos niitä ei kukaan muu halua, on ne jättäjän itse huolehdittava oikeaan paikkaan.

Edelliseen on tulossa ratkaisu muutamaksi päiväksi. Pihalle tulee roskalava pe 4.5. - ma 7.5. Se haetaan tiistaina 8.5., mutta kokemuksen mukaan nouto tapahtuu melko aikaisin aamulla, joten tiistain varaan ei kannata laskea. Ongelmajätettä sinne ei saa laittaa, muuta kotitalouden jätettä kyllä.

Kuivaushuoneissa on edelleen ongelmia. Hankitaan lähipäivinä kaikkiin irrallinen kuivausteline lisätilaksi. Se ei kuitenkaan poista sitä, että pyykit pitää hakea pois heti niiden kuivuttua.

Mukavaa vappua kaikille!

Siivoustalkoot ja jätelava 2018

lähettänyt Aino Maria Kolehmainen 14.4.2018 klo 2.55   [ 14.4.2018 klo 2.56 päivitetty ]

Pihatalkoot lauantaina 5.5. Lisätietoa tulee auloihin.

Jätelava on tilattu pihalle 4. - 7.5. Sinne voi viedä sekajätettä, ei ongelmajätettä.

Puheenjohtajalta 5 – 17

lähettänyt Aino Maria Kolehmainen 3.11.2017 klo 0.49   [ 3.11.2017 klo 9.34 päivitetty ]

Ensilumi yllätti. Tilasin pihalle säkin, johon asukkaat olisivat voineet kerätä haravoimiaan lehtiä. Huoltoyhtiö ehti myös hoitaa pihan melko hyvään kuntoon. Siirsin säkin noudon ensi syksyyn. Laitan sen pihalle ensi vuonna hyvissä ajoin.

Asukkaat kyselivät jo adventtikalenterista. Tehdään se tänäkin vuonna. Viesti on Facebook-ryhmässä, kotisivulla ja tulee vielä rappuihinkin.

Asukaskokous pidetään keskiviikkona 22.11.2017 klo 18 alkaen E-rapun kerhotilassa. Kokouskutsu ja esityslista jaetaan asuntoihin ensi viikon (6.11. alkava) alussa. Talohallitukseen toivotaan uusia jäseniä. Tervetuloa kokoukseen.Tehdään talostamme adventtikalenteri tänäkin vuonna!

lähettänyt Aino Maria Kolehmainen 3.11.2017 klo 0.41

Laitetaan ikkunoihin tai parvekkeille numerot 1 - 24 kaikkien nähtäville kyseisestä päivästä alkaen. Numeron voi tehdä omalla tyylillä ja kiinnittää pihan tai kadun puolelle ihan oman tahtonsa mukaan. Numeron voi askarrella valonauhoista, silkkipaperista ym, pääasia, että se näkyy muillekin.
Haluamasi numeron voit varata talon Facebook-sivulla tai sähköpostilla talohallitus.pallas@gmail.com. Lista tehdään Fb-sivulle ja sitä päivitetään sitä mukaa kun ilmoittautumisia tulee. Samaa numeroa voi olla useitakin, sehän olisi vain mukavaa. Ryhmän sivulla voit myös antaa vinkkejä numeron tekemiseen.

Pidetään numerot näkyvillä loppiaiseen asti!

Mukavaa joulunalusaikaa!
t. Pihakummit ja talohallitus

Puheenjotajalta 4/17

lähettänyt Aino Maria Kolehmainen 22.6.2017 klo 11.29

Kesä on tullut ja altaassa on vettä. Kiitos Pekka. Olen katsellut pihaa ja todennut, että sekä huoltoyhtiö että pihakummit tekevät hyvää työtä. Pihalla tapahtuu kesän aikana vielä asioita, istutuksia ja suojauksia tulee lisää.
Kävimme talohallituksen kahden jäsenen, isännöitsijän, siivous- ja huoltoliikkeen kanssa kehityskeskustelun 21.6.17. Keskustelussa totesimme, että olemme palveluun pääosin tyytyväisiä. Pieniä tarkennuksia ja varmistuksia sovittiin tehtäväksi. Esimerkiksi kuivaushuoneiden lattia erityisesti lattiakaivon kohdalla on usein likainen. Siihen siivousliike lupasi kiinnittää huomiota. Käytävämatot vaihdetaan sellaisiin, jotka on helpompi puhdistaa tavallisen siivouksen keinoin.
Kaikki Hason kohteet ottavat käyttöön Julmo –nimisen sähköisen huoltopalvelupyyntöjärjestelmän. Järjestelmään kuuluu kuittauksen saaminen pyynnön tekijälle, jos tekijä antaa sähköpostiosoitteen. Pallaksessa sen käyttöönotto sovittiin elokuulle. Suora yhteydenpito puhelimella on tietenkin edelleen mahdollinen.
Muistattehan, että ongelmatilanteissa jokainen tekee itse ilmoituksen huoltoliikkeeseen, Facebook-sivulla voi tietenkin kysellä muiden kokemuksia, mutta sieltä ongelman korjaus ei etene.
Isännöitsijän kanssa käydyn kävelyn jälkeen muistutamme, että porraskäytävässä ei saa säilyttää mitään, ei kasveja, ei eteismattoja, eikä muuta. Kielto perustuu siihen, että porraskäytävässä ei saa olla mitään palokuormaa. Toinen syy on pelastustilanteen liikkumisen turvaaminen. Silloin siellä ei saa olla mitään estettä.
Toivotan kaikille Pallaksen asukkaille hyvää kesää.

Jätelava

lähettänyt Aino Maria Kolehmainen 16.5.2017 klo 5.51

  • Jätelava on pihalla pe–su 19.–21.5.2017. Jätelavalle voi tuoda kaikkea muuta paitsi ongelmajätteitä: EI siis maaleja, liuotusaineita jne.

  • Pihatalkoita ei järjestetä keväällä.


Pihakummien tapaaminen

lähettänyt Aino Maria Kolehmainen 14.5.2017 klo 11.42

Tavataan ke 17.5 klo 18 E-portaan monitoimitilassa...siitä sitten muovipussit ja hanskat kädessä, kerämään tumppeja ja kakkoja korttelin ympäri !!!

Puheenjohtajalta 3/17

lähettänyt Aino Maria Kolehmainen 27.4.2017 klo 10.15

Tapaaminen isännöitsijä Jaana Pystykosken kanssa 24.4.2017
Kiersimme Aino Kolehmaisen ja Jaana Pystykosken kanssa kaikki talon tilat. Viat, puutteet ja toivomukset kirjattiin ylös.
Listalla olivat mm. rappujen seiniin ja kattoihin tulleet kolhut, halkeamat ja sotkut, saunojen lauteiden kunto, B-rapun sisäpihan lippa, siivouksen ja huollon taso.
Roskahuoneiden säiliöiden määrä- ja lajitoive on esitetty isännöitsijätoimistoon jo aikaisemmin, Jaana Pystykoski lupasi viedä asiaa eteenpäin.
Kaikissa kuivaushuoneissa oli juuri sillä hetkellä hyvin tilaa, mutta lattioiden siisteydessä etenkin lattiakaivojen kohdalla oli toivomisen varaa.
Jaana Pystykoski lupasi toimittaa kaikkien rappujen ilmoitustaululle siivoussuunnitelman tiedoksi asukkaille.
Vesimaksujen tasaus ei ole unohtunut, mutta syytä viivästykseen ei saatu.
Siivous- ja huoltoliikkeiden kanssa käytävää kehityskeskustelua ei vielä sovittu, koska omaan kalenteriini en saa sitä mahtumaan virka-ajalle toukokuussa.

Puheenjohtajalta 2/17

lähettänyt Aino Maria Kolehmainen 12.4.2017 klo 8.31

Alkusammutusharjoituksessa opittua satunnaisessa järjestyksessä:
Jos tilaat kotiisi ambulanssin tai taksin, käytä käyntiosoitetta
A-rappu, Plazankuja 3 A
B-, C-, D- ja E-rappu, Tuulensuunkuja 2 ja rappu
F-rappu, Allotriankuja 6 F

Palovaroittimen paristo pitäisi tarkistaa kuukausittain ja vaihtaa vuosittain, esimerkiksi 11.2. (112-päivä)

Sammutuspeite on käytännössä ikuinen, materiaali ei haurastu säilytyksessä, nokeentuu ja rispaantuu käytössä

Palovaroitin porraskäytävässä ei ehkä olekaan hyvä juttu, koska se voi houkuttaa poistumaan asunnosta. Silloin kun se hälyttää, on porraskäytävässä savua eikä sinne pidä mennä. Ainoa hyvä puoli siinä on se, että silloin tietää soittaa 112:een.

Onnistuneenkin alkusammutuksen jälkeen on hyvä soittaa 112:een. Päivystäjä osaa paremmin arvioida, täytyykö paikalle tulla tarkistamaan, onko syntynyt kyteviä pesäkkeitä.

Isännöitsijämme Laajasalon isännöinti oy:ssä on vaihtunut. Jaana Pystykoski aloitti 3.4.2017 Jorma Kortteen jälkeen kohteemme isännöitsijänä. Yhteystiedot: jaana.pystykoski@laajasalonisannointi.fi, 09 668 99135, 040 9000 646.

Tapaan isännöitsijän 24.4. kiinteistökävelyllä. Jos sinulla on asioita, joita haluat meidän näkevän ja kirjaavan ylös talon rakenteissa, pinnoissa tai huollossa, pistä palautekanavan kautta tulemaan:  talohallitus.pallas@gmail.com. Tapaamisessa sovimme myös kehityskeskustelun siivous- ja huoltoliikkeiden kanssa. Niihinkin voit lähettää asioita käsiteltäväksi.

Vesilaskun tasaus on työn alla ja siitäkin keskustellaan isännöitsijän kanssa 24.4.

Jätelava tilataan sisäpihalle ja se on siellä 19.5. - 21.5. Lavalle saa tuoda kotitaloudessa syntyvää jätettä, ei kuitenkaan ongelmajätteitä.

Seuraava puheenjohtajan viesti tulee vielä keväällä sovittujen tapaamisten jälkeen.

Vastaa
Lähetä edelleen

1-10 of 13